Ex Tuuttiz julkaisee uuden albuminsa toukokuussa – levyllä kuullaan myös artistin omaa äitiä

"Nuorena sitä luulee, että on rohkeaa sanoa jotain törkeää, ja aikuistuessaan sitä ymmärtää, että vittu tämä on tyhmää", Ex Tuuttiz sanoo.
Lotta Blomberg

Projektin nimi on Kaikki keil on välii digaa Ex Tuuttizt.

Tuuttimörkönä aiemmin tunnettu Ex Tuuttiz julkaisee ensimmäisen albuminsa uuden nimensä alla perjantaina 15. toukokuuta. Kaikki keil on välii digaa Ex Tuuttizt -nimeä kantava kokonaisuus on samalla artistin ensimmäinen pitkäsoitto Johanna Kustannuksella.

Projekti merkitsee Eevil Stöön tuoreella albumillakin fiittaavalle artistille paluuta musiikin ilon pariin. Levy on omistettu toissavuonna tapaturmaisesti kuolleen kulttuurivaikuttaja Perttu Häkkisen muistolle.

– Ei mitään laskelmoitua, ei mitään suunniteltua. On huone, muutama hylkiö, pari laitetta ja pari tuntia aikaa. Tässä cocktail, joka toimii ja ainut cocktail, jossa on järkeä. Levystä tuli mutkaton ja koruton ja sen tekeminen helpotti oloa, Ex Tuuttiz kertoo tiedotteessa.

Kokonaisuudella on kaiken kaikkiaan kolmetoista raitaa, joista Meri on jo julkaistu albumin ensimmäisenä singlelohkaisuna. Toinen single Luut näkyy ilmestyy perjantaina 9. huhtikuuta.

– Levyn piilevinä teemoina ovat pako kaupungista, väsymys, tylsistyminen ja niistä irti pyristely. Se yrittää tehdä huomioita ajastamme, vitsailla, piikittää ja tunnustaa, artisti jatkaa.

Tuotantopuolesta huolehtii Ex Tuuttiz itse sekä Pehmee Goo, LIFE, DJ Kridlokk, Koksukoo, Nuotio ja Törmänen. Vierailijoina kuullaan Eevil Stöön ja DJ Kridlokkin ohella Tuuttizken omaa äitiä.

Kannen ja kappalelistan näet alta. Tulossa on digijulkaisun lisäksi vinyylipainos.

01. Kymppitonni
02. Apina sun häkis ft. Äiti
03. Luut näkyy
04. Donatello (ÄO täydet)
05. Alien
06. Sidosryhmät
07. Tää on Paska city! Ft. Eevil Stöö
08. AZIYO
09. Peli poikki
10. Meri
11. Piano piano
12. Pitkä miinus
13. Mä kuulin et sä diggaat taiteest ft. DJ Kridlokk