Eeteellä on OG-status ja pari sanaa rap-skenestä

Uutta Eeteetä pitkästä aikaa englanniksi.

Viimeeksi jyväskyläläisen Rekamin Pihlderberg-tuottajalevyllä kuultu Eetee on tiputtanut uuden singlen. Kappaleen nimi on OG, ja tällä kertaa pitkän linjan underground-tekijä puskee useamman vuoden tauon jälkeen jälleen englanniksi.

Uutuuskappale jatkaa samaa linjaa kuin Eeteen viimevuotinen Dinosaurus-single, jota moniosaaja itse luonnehti ”ikääntyvän räppärin itkuvirreksi”. Muminaräppi menee siis edelleen ihon alle, ja ainoa oikea tapa reagoida ahdistukseen on totta kai dropata oma träkki. Synkistelyksi homma ei kuitenkaan mene: Eeteellä ei omien sanojensa mukaan ole ollut ehkä ikinä yhtä hauskaa nauhoitellessa kuin tätä kappaletta tehdessä.

Yhtä lailla homma on edelleen omakustanteista, sillä kappaleen julkaisijaksi on merkattu Eeteen edellisten julkaisujen tapaan B24 Records. Länsirannikon B24-possen edustusta on mukana träkillä muutenkin, sillä kitaroista vastaa aikoinaan Mikrofonistit-kokoonpanossa vaikuttanut Habaleonth.

Yli 20 vuotta sitten ensimmäisen levynsä Diabolix-ryhmän kanssa julkaissut Eetee on yksi kotimaisen räppigeimin pisimpään aktiivisena pysyneistä nimistä. Toistaiseksi artisti ei ole julkaissut kuin yhden EP:n, mutta uusien sinkkujen perusteella materiaalia saattaa olla tulossa enemmänkin. Kuuntele OG alta!