Costeen uusi single kertoo rakkaudesta ja määrittelee samalla uuden albumin soundia

Lumi Hartikainen

Artistin ei ollut tarkoitus julkaista uutta musiikkia kuin vasta syksyllä.

Alternatiivisen popin suunnannäyttäjä, laulaja-lauluntekijä Costee, julkaisi odotetun ensimmäisen singlensä tulevalta neljänneltä albumiltaan. Tytöt-niminen kappale näki päivänvalon viime viikon perjantaina, 28. heinäkuuta, ja sen on tuottanut luottotuottaja Heviteemu.

Costee, joka tunnetaan tummanpuhuvasta, rosoisesta ja pop-koukkuja täynnä olevasta musiikistaan, paljasti, että uusi single sai inspiraationsa hänen omasta menneisyydestään.

– Olin aikoinani mukana kirjoittamassa Pihlajan Pojat-kappaletta ja studiolla tuli idea vähän inspiroitua siitä. Tää kappale kuitenkin kertoo mun rakkaudesta tyttöihin ja niistä tunteista ja reaktioista, joita oon vuosien aikana kokenut. Mun ei ollut tarkoitus julkaista uutta musiikkia kuin vasta syksyllä – oon tän vuoden keskittynyt omaan Tuhma Music labeliin ja sen artisteihin, mutta siinä sivussa myös oma neljäs albumi on alkanut muotoutumaan. Tää kappale määrittelee uuden albumin soundia, costee kertoo.

Vaikka Costee on keskittynyt tänä vuonna omaan Tuhma Music -levy-yhtiöönsä ja sen artisteihin, hän on kuitenkin onnistunut samalla luomaan omaakin musiikkia. Artistin tuleva albumikin on alkanut muotoutua, ja Tytöt-kappale määritteleekin sen soundia.

Uusi single tarjoaa varmasti fanien odottamalle albumille juuri sen kaivatun kipinän, joka johdattaa kuulijat taas uuden musiikin pariin.