Complex ja jenkkiräppäri BIA huomioivat Cledoksen McDonald’s-kampanjan somevideon

Matias Jalmar

Mutta tuleeko videolla esillä olevaa merchiä myyntiin?

Cledos ja McDonald’s ovat aloittaneet Suomessa ennennäkemättömän yhteistyön, kuten uutisoimme aiemmin. Yhteistyöhön kuuluu artistin itse kehittelemän aterian lisäksi ravintoloihin laadittu soittolista sekä maksuton striimikeikka McDonald’sin mobiiliapplikaation ladanneille.

Nyt diilin saama huomio on noussut kokonaan uudelle tasolle, sillä uutissivusto Complex on jakanut alun perin Töis Crew:n Babyface Baxin Instagramiin lataaman videoklipin. Ihan pienestä asiasta ei ole kyse, sillä Complexin Instagram-tilillä on vaatimattomat 8,7 miljoonaa seuraajaa.

Cledoksen ja McDonald’sin yhteistyötä ei tosin avata postauksessa sanallakaan, mutta Complexin jakamana videota on katsottu jo reilusti yli miljoona kertaa. Postauksen näet alta.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön COMPLEX (@complex) jakama julkaisu

Lisäksi Epic Recordsille sainattu ja platinaa myynyt yhdysvaltalaisräppäri BIA on käynyt kommentoimassa Babyface Baxin alkuperäistä postausta kahdella kommentilla. Ensimmäiseen hän on laittanut kasvo- ja liekkiemojien lisäksi tekstin ”where tf is this” ja toiseen ”I’m PULLIN UP!”

Nainen selkeästi innostui postauksesta, sillä hän jakoi klipin itsekin 843 tuhannen seuraajan Instagram-tilillään. Syytä ei tarvitse hakea kaukaa: videolla käytetään hänen viimevuotista WHOLE LOTTA MONEY -kappaletta, jolle julkaistiin huhtikuussa myös musiikkivideo.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.

Cledoksen innokkaimpia seuraajia todennäköisesti kiinnostaa mahdolliset oheistuotteet Travis Scottin vastaavan McDonald’s-diilin tapaan. Instagramissa on jaettu useita muitakin kuvia ja videoita, joissa nähdään merchiin viittaavaa pukeutumista esimerkiksi t-paitojen ja lippisten muodossa.

Oheistuotteista kiinnostuneiden ei kannata kuitenkaan liikaa innostua, sillä McDonald’sin viestintäjohtaja Heli Ryhäsen mukaan niitä ei ole ainakaan tällä tietoa tulossa myyntiin. Toistaiseksi vaatteita on siis valmistettu ainoastaan promootiokäyttöön.