Cardi B perui Flow-keikkansa – tilalle buukattiin Solange, joka on aiemmin itsekin perunut keikkansa Flow’ssa

Solange ottaa Cardi B:n paikan Flow'n perjantain ohjelmistossa.

Keikka on Solangen ensimmäinen Suomessa.

Helsingin Suvilahdessa 9.-11. elokuuta järjestettävän Flow Festivalin ohjelmaan on tullut muutoksia. Huippusuosittu Cardi B on joutunut perumaan esiintymisensä tapahtumassa ja hänen tilallaan nähdään Solange.

Cardi B joutui peruumaan kiertueaikataulusyistä elokuun Euroopan esiintymisensä, ja samalla siis myös Flow-keikkansa. Viime vuonna artistin piti esiintyä Ruisrockissa, mutta tuolloin keikka peruuntui hänen raskautensa takia.

Korvaajaksi buukattu Solange Knowles on Grammy-palkittu r’n’b’-artisti, joka on vienyt genreä uudelle, moniulotteiselle ja kokeelliselle polulle. Monimediataiteilija hyödyntää ilmaisussaan sekä musiikkia, tanssia, esittävää taidetta kuin aktivismiakin. The Harvard Foundationin vuoden taiteilijaksi vuonna 2018 nimitetyn Solangen taidetta on nähty esimerkiksi Guggenheim-museossa New Yorkissa sekä Tate Modernissa Lontoossa.

Solangen nousi vuonna 2016 julkaistulla A Seat at the Table -albumillaan Billboard-listan kärkeen ja sen kappale Cranes in the Sky palkittiin Grammylla. Afroamerikkalaisia yhteisöjä ja naiseutta ylistävän albumin kappaleesta F.U.B.U. muodostui kaikessa sen poliittisuudessa ja ajankohtaisuudessa Black Lives Matter -liikkeen hymni. Uusimman albuminsa When I Get Home Solange julkaisi maaliskuussa.

Flow Festival yritti tuoda Solangen Suomeen ensimmäisen kerran jo vuonna 2013. Tuolloin artistin koko Euroopan-kiertue kuitenkin peruuntui perheisyiden ja levytyskiireiden takia.

Yhteensä Flow’ssa esiintyy jopa yli 170 artistia. Lue lisää Flow’n ohjelmasta täältä.