Brandon debyyttialbumi on kokoelma erilaisia vaibeja

Senegalilaisjuurisen Brandon matka omaan esikoisalbumiin on ollut pitkä, sillä artisti on tehnyt musiikkiaan jo lähes 15 vuoden ajan.

Odotus on ohi.

Vuonna 2015 perustetun Tasoi Recordsin toiminnassa alusta asti mukana ollut Brando on julkaissut debyyttialbuminsa. Odotettu pitkäsoitto on nimeltään Mitä mielt, ja se sisältää kaiken kaikkiaan 14 raitaa, mikäli intro sekä kaksi skittiä lasketaan mukaan.

Mitä mielt on aiemmin englanninkielistä materiaalia tehneen Mikael Gabrielin tuplaajan ensimmäinen isompi suomenkielinen kokonaisuus. Yksi tärkeä käännekohta kielen vaihtamiseen oli se, kun MG:n kanssa vuoden 2014 Blockfesteillä lavan jakanut Memphis Bleek kannusti Brandoa räppäämään suomeksi.

Levy lähtee liikkeelle r’n’b’-painotteisilla raidoilla ja liikkuu kohti striitimpää materiaalia. Monipuolisen pitkäsoiton tuotantopuolesta vastaa pääasiassa Brandon luottotuottaja AKEEM. Oman panoksensa tuotantoon ovat kuitenkin antaneet myös Fractious Frank, RèmyNotAgain ja Hussa, joka on samalla yksi albumin fiittaajista.

Levyn kappaleista singleinä on aiemmin julkaistu Aamu6, Tiiän, Mitä mielt, Aina sekä Ei liikuta, jolla on mukana GUKKi. Muita vierailijoita albumilla ovat Justin Wells, D.R.E.A.M.G.I.R.L.S. -kokoonpanossakin vaikuttava Nisa sekä Brandon ex-Tasoi-kollega OPA.

Toistaiseksi albumille ei ole ilmoitettu levynjulkaisubileitä, mutta eiköhän sellaisetkin ole tulossa. Ota Mitä mielt kuunteluun alta.