Avaimen Punainen tiili teki näyttävän paluun Suomen viralliselle listalle

Alfons Helsinki

Viedää bäkkii!

Tänä vuonna 20 vuotta täyttävä Avaimen Punainen tiili on palannut Suomen virallisen albumilistan kärkikymmenikköön. Pitkäsoitto löytyy vuoden 2021 ensimmäisellä listaviikolla albumilistan sijalta kahdeksan sekä fyysisen albumilistan piikkipaikalta.

Syitä listalle paluuseen ei tarvitse etsiä kauaa, sillä Warner julkaisi albumista äskettäin uuden vinyylipainoksen punaisena värivinyylinä. Lisäksi Levykauppa Äx teki siitä hiljattain ensimmäistä kertaa kasettipainoksen, mutta nousu listalle johtuu selkeästi ennen kaikkea tuoreesta vinyylipainoksesta.

Listasijalla viisi aikoinaan debytoinut levy on viimeksi ollut kärkikymmenikössä julkaisunsa aikoihin ollessaan toisella listaviikollaan samalla sijalla kuin nyt. Ennen uusinta sijoitustaan se oli onnistunut nousemaan julkaisuvuotensa jälkeen listalle kahdesti: lokakuussa 2014 (viikolla 43 sijalle 39) ja elokuussa 2017 (viikolla 34 sijalle 34).

Näin näyttäviä uusia sijoituksia voi pitää pienimuotoisena yllätyksenä, sillä albumista on aiemminkin julkaistu kysyttyjä uusintapainoksia. Vertailun vuoksi esimerkiksi Fintelligensin taannoinen ensimmäinen vinyylipainos Renesanssista palautti sen albumilistan sijalle 27 ja oli saman viikon kuudenneksi myydyin fyysinen äänite.