”Mulle sanottiin et oon jyväskyläläisin äijä ikinä” – Pessa nähdään uuden biisin merkeissä Mist sä tuut? -sarjan toisella kaudella

Hannu Silvennoinen

Uusi single on osa Kuopiolle omistettua jaksoa.

PME Recordsin musikaalinen moniosaaja Pessa julkaisi perjantaina uuden singlen. Nimeä Bäkkii kantava biisi on myös osa Mist sä tuut -sarjan toisen kauden Kuopiolle omistettua jaksoa, ja se onkin ennen kaikkea anthem kotikaupungille. Jazzia sulavasti hip hopiin yhdistelevä vasta 19-vuotias on tunnettu letkeistä biiseistään, ja uusin jatkaa samalla linjalla.

– Minulta kysyttiin dokkarin kuvauksien jälkeen haluaisinko tehdä biisin Kuopion jaksoon. Viime kesänä minulla oli Kuopiossa pari viikkoa kämppä tyhjänä kun muu perhe oli Italiassa, jolloin siirsin studiokamat olkkariin ja tein siellä paljon musaa. Aloin yhtenä yönä tekemään biittiä ja aikalailla heti klikkasi, että siitä voisi tulla tämä kyseinen biisi, kertoo Pessa biisin synnystä.

Kuukausia pöytälaatikossa levänneestä biisistä tarjottiin esimakua jakson lopussa.

– Kirjoitin biisin loppuun syksyllä ja kävimme äänittämässä vielä alkuvuodesta skrätsit biisin loppuun DJ Stedin kanssa. Biisi on miksattu Jyväskylässä yhdessä onni.flpn kanssa ja masterin teki Daniel Hagström, lisää Pessa.

Jaksossa Pessa pohtii muun muassa omaa suhdettaan Kuopioon ja savolaisuuteen. Hän kertoo, ettei ole ehkä perinteisin savolainen ja murteesta päätellen artistin voisikin luulla olevan Jyväskylästä.

– Yks mun jyväskyläläinen frendi sano et mä oon jyväskyläläisin äijä kenet se tietää, naurahtaa artisti jaksossa.

Pessaa ei muutenkaan voi artistina sovittaa kaikista perinteisimpään räppärin lokeroon. Trumpetin soittotaidostaan tunnettu  artisti on Kuopion konservatorion alumni ja muutenkin monipuolinen muusikko. Yhdentoista vuoden soittokokemuksen lisäksi hän haluaa tulevaisuudessa kehittyä myös kosketinsoittimen, kitaran ja basson soitossa – uusimalla biisillä kuultavat bassoraidat ovatkin Pessan itsensä soittamia. Etenkin debyyttialbumilla Jazzijäbä kuuluu artistin soittotaito ja albumi saikin laajaa tunnustusta aina Helsingin Sanomia myöten.

Artistin musiikissa kuuluu niin laaja musikaalinen osaaminen, kuin myös räpin perinteen tuntemus. 2020 ensimmäisen biisinsä julkaissut 19-vuotias on sittemmin julkaissut myös EP:n ja Bäkkii onkin jo vuoden toinen single. Pääset kuuntelemaan sen alla olevasta linkistä ja sarjan jakson löydät Yle Areenasta.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.