Kotimaisen räpin vuosi käynnistyy Gettomasan tuplasinglellä – Hautajaiset esittelee ennenkuulemattoman duon

Gettomasa ja Sexmane poseeraavat talvitakit päällä.
Gettomasa ja Sexmane kuullaan ensimmäistä kertaa samalla biisillä.
Karim Awad

Artisteja yhdistää myös keikkapaikka, jonka Gettomasa täytti viime vuonna.

Vuosi vaihtui ja kotimaisen räpin rintamalla tapahtuu, sillä viime vuonna vain neljällä biisillä esiintynyt Gettomasa julkaisi tänään uutta musiikkia. Tuplasingle pitää sisällään YouTubeen viime viikolla julkaistun biisin Väärin sekä täysin uuden ja jokseenkin yllättävän yhteisbiisin Sexmanen kanssa.

Biisit ovatkin kuin yö ja päivä. Yhteisbiisi kantaa nimeä Hautajaiset ja se tarjoaa nimensä mukaisesti aggressiivista räppiä kahdelta tämän hetken suurnimeltä. B-puolen Väärin väläyttelee puolestaan ehdottomasti artistin katalogin herkempää puolta. Myös tuotannollisesti ero on suuri; Hautajaiset omaa menevän rap-biitin, kun taas Väärin tarjoaa minimalistisempaa tuotantoa.

Artisteja yhdistää viime vuodelta jonkin sortin hiljaiselo musiikin julkaisemisen suhteen. Sexmanelta kuultiin toki debyyttialbumi heti alkuvuodesta, mutta soolosinglen artisti julkaisi vasta joulukuussa. Olettaa saattaa, että vuosi tulee pitämään sisällään paljon musiikkia molemmilta. Yhdistävä tekijä on myös jäähallikeikka – Gettomasa nähtiin Nordiksella viime vuoden huhtikuussa, kun taas Sexmane nousee lavalle lauantaina 18. toukokuuta.

Hautajaiset sai lisäkseen myös Kaverikarimin ohjaaman musiikkivideon, jonka voit katsoa alta.