Kotimaiselta indie-kentältä nouseva R&B-lupaus Mikayla koskettaa uudella singlellään

Mikayla istuu sohvalla valkoinen asu päällä nojaten käteensä.
Muusikkoperheessä kasvanut Mikayla julkaisi esikoissinglensä "Kylmettynyt sydän" vuoden 2022 lopussa.
Katariina Kekoni

Kotimaisen indie-kentän nouseva R&B-lupaus Mikayla on julkaissut viidennen singlensä Vasta aamulla, joka yhdistää hillityn drum & bass -soundin tunteikkaaseen tarinankerrontaan.

Suomalaisen pop- ja R&B-musiikin nouseva tähti Mikayla on julkaissut uuden singlensä Vasta aamulla. Helsinkiläisen laulaja-lauluntekijän uusin kappale on hänen viides singlelohkaisunsa tulevalta debyyttialbumilta, jonka odotetaan tuovan suuria tunteita, riipaisevia lyriikoita ja voimaannuttavaa feminiinistä energiaa.

Uuden singlen tarina ja soundi

Tuore single yhdistää hillityn drum & bass -soundin tunteikkaaseen tarinankerrontaan. Kappale kertoo kaipuusta ja muistojen kipeästä kauneudesta, heijastellen unien ja todellisuuden välistä ristiriitaa. Mikayla itse kuvailee biisiä seuraavasti:

– Vasta aamulla heijastelee unien ja todellisuuden välistä ristiriitaa, jossa menneisyyden muistot tuntuvat voimakkailta ja niistä on vaikeaa päästää irti. Fiilis todellisuuteen herätessä on riipaiseva, kun ei ole valmis vielä luopumaan toisen ihmisen tuomasta turvasta.

Biisin sanat syntyivät muutama vuosi sitten ja saivat lopullisen muotonsa yhteistyössä tuottaja janseurin (Markus Hentunen) kanssa.

– Hillitty drum & bass -soundi kruunasi vision ja saatiin luotua biisiin täydellinen balanssi melankoliaa ja liikkuvuutta. Tämä kappale on mulle tosi henkilökohtainen ja tärkeä, Mikayla kertoo.

Mikaylan musiikillinen tausta

Pinja Mikaela Gustafsson, tunnetummin Mikayla, kasvoi muusikkoperheessä ja on hengittänyt musiikkia koko ikänsä. Hän alkoi kirjoittaa kappaleita jo 13-vuotiaana ja valmistui Helsingin Pop & Jazz Konservatoriosta vuonna 2019. Tämän jälkeen Mikayla keskittyi sen jälkeen oman musiikkinsa kehittämiseen ja julkaisi esikoissinglensä Kylmettynyt sydän joulukuussa 2022. Radiodebyyttinsä hän teki toisella singlellään Inhoo / Rakastaa, joka soi YleX:n Nosteessa-osiossa. Viimeisimmät singlet Yksinäiset yöt sekä Kokonaan sun nousivat useille Spotifyn soittolistoille moninkertaistaen hänen striimimääränsä.

Mikayla jatkaa voimakasta nousuaan kotimaisen indie-musiikin kentällä, ja Vasta aamulla vahvistaa hänen asemaansa lahjakkaana ja tunteikkaana artistina, joka osaa koskettaa kuulijoitaan syvällisillä ja henkilökohtaisilla tarinoillaan.

Kuuntele tuore single ja seuraa Mikaylan matkaa kohti debyyttialbumiaan, joka lupaa tarjota lisää samanlaista syvällisyyttä ja musiikillista taituruutta.