Kendrick Lamar sai Oscar-ehdokkuuden

Kendrick Lamarilla on jälleen mahdollisuus tehdä historiaa.

Tuleeko Kendrick Lamarista ensimmäinen rap-artisti, joka on palkittu sekä Pulitzerilla että Oscar-patsaalla? Se on ihan mahdollista, sillä Suomessakin muutamaan otteeseen keikkaillut Dr. Dren suojatti on asetettu ehdolle tämän vuoden Oscar-gaalassa.

Lamar on ehdolla Black Panther -sarjakuvafilmatisointiin tekemästään kappaleesta All the Stars, jossa on mukana hänen Top Dawg Entertainment -kollegansa SZA. Kappale on osa K. Dotin ja Anthony ”Top Dawg” Tiffithin kuratoimaa Black Panther -soundtrackia.

Myös itse soundtrack on saanut ehdokkuuden vuoden parhaaksi soundtrackiksi. Lisäksi Marvelin hittileffa on ehdolla viidessä muussakin kategoriassa, joista tärkeimpänä sarjakuvaelokuvalle rajoja rikkovasti vuoden parhaan elokuvan kategoriassa.

Useita Grammy-palkintoja sekä rap-artistille ainutlaatuisen Pulitzerin voittanut Lamar ei astu kuitenkaan ihan tuntemattomalle maaperälle. Detroitin rap-jumala Eminem painoi jo vuonna 2003 nimensä historiankirjoihin voittaessaan ensimmäisenä rap-artistina Oscarin 8 Mile -elokuvan tunnuskappaleesta Lose Yourself. Tosin tuolloin artisti itse oli niin varma tappiostaan, että oli kotonaan nukkumassa gaalan aikana.

Samoin Three 6 Mafialla on oma Oscar-patsaansa. Memphisin pioneeriryhmä korjasi Oscarin nimiinsä kolme vuotta Eminemin jälkeen Hustle & Flow -elokuvaan kirjoittamastaan kappaleesta It’s Hard Out Here for a Pimp.