Käärijä kirjaa nimensä jälleen historian kirjoihin – Cha Cha Cha nousi Spotifyn maailmanlistalla sijalle 7.

Nelli Kenttä

Käärijä oli Euroviisuissa yleisön ylivoimainen suosikki.

Käärijä sijoittui Euroviisuissa toiseksi kahmittuaan Suomen kaikkien aikojen suurimman yleisöäänipotin. Yhteensä 526 ääntä tuomariston äänet mukaan lukien saaneen artistin menestys ei suinkaan loppunut Euroviisujen päätyttyä; Cha Cha Cha jatkoi ennätyksien rikkomista myös Spotifyssa.

Kappale keräsi sunnuntaina maailmanlaajuisesti yli 3,8 miljoonaa kuuntelua ja nousi globaalisti Spotifyn kuunnelluimpien kappaleiden listan sijalle 7. – mikään suomalainen kappale ei ole aiemmin pystynyt vastaavaan. Käärijän suurta suosiota todistaa myös ykkössija voittajamaa Ruotsin vastaavalla listalla ja kakkossija Iso-Britanniassa. Kaiken kaikkiaan kappale nousi Spotify-ykköseksi kuudessa eri maassa, viiden kärkeen 18 eri maassa ja Top 50 -listalle 28 eri maassa.

– Käärijän historiallinen menestys on vahva todiste luovuuden, hulluuden, rohkeuden ja aitouden voimasta. Tässä kirjoitetaan suomalaista musiikkihistoriaa, kun suomen kielellä menestytään globaaleilla listoilla. Olemme ylpeitä siitä miten Käärijä pärjäsi Euroviisuissa ja inspiroi kuulijoita ympäri maailmaa, Warner Music Finlandin toimitusjohtaja Niko Nordström kertoo.

Cha Cha Cha teki historiaa myös lyömällä Suomen päiväkohtaisen ennätyksen Spotifyssa yli 469 000 kuuntelulla. Edellinen ennätys oli Sannin Että mitähän vittua -kappaleella, joka piti ennätystä noin 300 000 kuuntelulla päivässä. Tällä hetkellä Käärijä nauttii yli 2,3 miljoonasta kuukausittaisesta kuuntelijasta ja kerran vuorokaudessa päivittyvä luku lienee kasvamaan päin.

Liverpoolista kotiin palaavan artisti esiintyy loppuunmyydyssä Helsingin Jäähallin Black Boxissa 20. toukokuuta, jonka lisäksi hänet voi tulevan kesän aikana nähdä muun muassa Seinäjoen Provinssi-festivaalissa.

Alta voit fiilistellä ennätyksiä rikkonutta Cha Cha Cha -kappaletta.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.