Hoida lainaaminen fiksusti kilpailutuksen avulla

Kaupallinen yhteistyö: OmaLaina.fi

Lomareissu, uusi luuri tai kengät. Kaikkiin näihin voi upota rahaa enemmän kuin lompakko antaa myöten, jolloin lainaaminen voi olla houkutteleva vaihtoehto – vertailun avulla teet sen fiksusti.

Oletko miettinyt rahan lainaamista johonkin isompaan hankintaan? Olet ehkä myös kuullut kaverista joka joutui ongelmiin useiden pikalainojen vuoksi ja haluat itse pitää rahoistasi parempaa huolta. Lainaamiseen sisältyy ehdottomasti riskejä jotka on hyvä tiedostaa, mutta omaan maksukykyyn mitoitettu laina on usein parempi vaihtoehto isompien hankintojen tekoon, kuin kaikkien säästöjen polttaminen. Tärkeintä on tehdä päätös parhaan mahdollisten tiedon pohjalta: mikä on kilpailukykyinen korko esimerkiksi 4000 euron kulutusluotolle? Mikä olikaan todellinen vuosikorko? Mikä olisi minulle sopivin laina?

Vastauksen löydät kilpailutuksen avulla. OmaLaina on sataprosenttisesti suomalainen vertailupalvelu, jossa kaikenkokoiset lainat kilpailutetaan jopa yli 30 pankin ja rahoitusyhtiön kesken.

Vertailupalvelu auttaa valinnan tekemisessä

Lainojen vertailupalvelu ei tee lainapäätöstä puolestasi, vaan lopullinen päätösvalta jää aina sinulle. Kaikki lainat ovat vakuudettomia ja voit hakea lainaa moneen käyttötarkoitukseen – vaikka vain lomamatkaan tai vaatteisiin. Lainavertailu kuitenkin auttaa sinua saamaan kattavan yleiskuvan Suomessa toimivista luotonantajista ja samalla kartoittaa omaa luottokelpoisuuttasi: jos kymmenet pankit ovat valmiit tarjoamaan sinulle lainaa, voit olla melko varma, että olet hoitanut raha-asiasi erinomaisesti.

Lainavertailussa täytät lainahakemuksen toivomallasi lainasummalla, takaisinmaksuajalla ja omilla tiedoillasi. Tämän jälkeen ehtoihin sopivat pankit lähettävät sinulle lainatarjouksensa ja sinä pääset valitsemaan parhaan päältä. Koko homma onnistuu muutamassa minuutissa ja voit tehdä sen kotikoneella tai vaikka puhelimella. Kaikki tapahtuu täysin sähköisesti: ei neuvotteluja, ei liitteiden postitusta tai puhelinkeskusteluja. Lainarahat voit parhaassa tapauksessa saada tilillesi jo saman päivän aikana.

Lainaa vain maksukykysi mukaan

Lainatarjousten vastaanottaminen voi tuntua huimalta: näin moni pankki on valmis tarjoamaan minulle lainaa! Lainapäätöstä tehtäessä on kuitenkin syytä pitää pää kylmänä, sillä voit sitoutua lainan takaisinmaksuun jopa vuosiksi. Suhteuta laina siis selvästi oman maksukykysi mukaisesti ja mielellään jopa hieman alle. Tulosi voivat äkillisesti vähentyä loukkaantumisen tai työttömyyden vuoksi, mutta lainan takaisinmaksuerät on tästä huolimatta hoidettava sovitusti. Mikäli sinulla on jo ollut ongelmia rahankäytön kanssa kannattaa tutustua apua tarjoaviin järjestöihin joiden sivuilta saat vinkkejä vaikean tilaanteen ratkaisemiseksi tai jopa henkilökohtaista neuvontaa.