Hiphop-kulttuurin 50-vuotisjuhlan kunniaksi perustettiin uusi levy-yhtiö tukemaan Suomen englanninkielisiä rap-artisteja

Kuvassa Good Things Recordsin ensimmäinen kiinnitys, Under The Underground.

Ensimmäisenä levy-yhtiön kautta julkisuuteen on astunut Under The Underground -ryhmä.

Hiphop-kulttuurin juhliessa kunnioitettavaa 50. vuosipäiväänsä, Suomeen on syntynyt Good Things Records -niminen levy-yhtiö, joka on noussut esiin juhlistaakseen tätä merkkipaalua ja samalla tukemaan kotimaan englanninkielisiä rap-artisteja. Levy-yhtiön toimipaikkana toimii Helsinki, mutta sen tavoitteena on luoda laajamittaista yhteistyötä myös ulkomaisten artistien ja tapahtumajärjestäjien kanssa. Levy-yhtiön ohjaksista vastaa tuottaja-artisti Survinylist, joka tunnetaan myös nimellä Samuel Lehmuskoski.

Good Things Recordsin ensimmäinen saavutus on ollut Under The Underground -ryhmän julkaisu. Ryhmä luo rehellistä boom bap -räppiä, ja sen debyyttijulkaisu Smoke Signals näki päivänvalon hiphop-kulttuurin 50-vuotisjuhlapäivänä elokuun 11. päivänä, julkaistuna ensin YouTubessa.

– Meille oli tärkeää juhlistaa hiphopin 50-vuotista taivalta paitsi perinteitä kunnioittaen, myös tulevaisuutta ajatellen. Halusimme tarjota englanninkielisille rap-artisteille oman paikan, josta heidän äänensä voisi kuulua laajemmalle yleisölle, kertoo Lehmuskoski.

Levy-yhtiön visio ulottuu kauas Suomen rajojen ulkopuolelle.

– Olemme verkostoituneet jo Los Angelesiin saakka, mutta myös keski-Eurooppaan, ja tavoitteenamme on avata väyliä suomalaisille rap-artisteille kansainvälisille areenoille. Haluan auttaa artisteja ymmärtämään yrittäjyyden ja taiteellisuuden yhteyden, ja samalla rohkaista heitä tuomaan oman äänensä maailmalle, kertoo Lehmuskoski.

Good Things Records ei ainoastaan kunnioita hiphopin perintöä, vaan se myös vaikuttaa sen tulevaisuuteen vahvistamalla lahjakkaiden artistien asemaa ja tuomalla heidän musiikkinsa laajemman yleisön tietoisuuteen.

– Haluamme luoda ekosysteemin, joka kasvattaa yrittäjähenkisiä artisteja. Uskomme, että taiteen ja yrittäjyyden yhdistelmä voi viedä artistit menestykseen missä tahansa kulttuurissa, selventää Lehmuskoski.

Good Things Recordsin tarina on vasta alkamassa, mutta sen visio yhdistää perinteen ja innovaation vahvasti. Yhteisöllisyyden ja yhteistyön voimalla levy-yhtiö pyrkii luomaan paikan, jossa artistit voivat kasvaa, kehittyä ja saavuttaa kansainvälistä huomiota. Se on enemmän kuin vain levy-yhtiö – se on liike, joka pyrkii nostamaan suomalaista hiphopia uusiin korkeuksiin.

Levy-yhtiön ensimmäisen kiinnityksen toinen, räjähtäväksi bängeriksi kuvailtu kappale, Oppenheimer, julkaistiin viime perjantaina, 25. elokuuta. Alta voit katsoa Under The Undergrondin debyyttisinglen musiikkivideon, joka saapui vastikään myös Spotifyhin kuunneltavaksi.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.