Heimo Seedsin alakerta on Tampereen uusi hiphop-painotteisten käytettyjen vinyylien mekka

Myynnissä on levyjä muun muassa paikallisten pitkän linjan DJ:den kokoelmista.

Tampereella kreittejä kaivelevien levymyyrien kannattaa jatkossa suunnata hiukan pidemmällekin keskustan ulkopuolelle, sillä Kalevan puistotieltä löytyy uusi hiphop-painotteinen käytettyjen vinyylien spotti. Siementen ja vaporisaattoreiden erikoisliikkeen Heimo Seedsin alakerta on saanut nimen Art & Music, ja tilaan pääsee selaamaan levyjä aina liikkeen ollessa auki.

Ihan yllätyksenä toimialan laajennus ei kaikille tule, sillä viime vuonna toimintansa aloittaneen Heimo Seedsin toinen perustaja on Eerik Hiekkataipale. Yöelämässä nimellä DJ Shorty Green tunnettu Hiekkataipale on yksi kaupungin pitkän linjan DJ:stä ja osa paikallista DJ-kollektiivi Jam-A-Holicsia.

Levyjen diilaaminen oman liikkeen kautta on ollut Hiekkataipaleen haaveissa jo vuosia. Liikkeen avaamisen taustalla onkin halu ylläpitää kulttuuria ja pitää samalla itselle tärkeä harrastus sekä DJ:n työ lähellä. Lisäksi Heimo Seedsin yhteydessä pitkäaikainen haave oli käytännön syistä helppo toteuttaa konkreettisesti.

– Kellaritila on hyvän kokoinen ja levyt vie vähän tilaa. Kaikissa liiketiloissa ei sitä mahdollisuutta ole.

Hiekkataipaleen mukaan paikan päällä myytävistä levyistä 80-90 prosenttia on hiphop-, funk-, soul- ja discolevyjä. Loput edustavat sekalaisia genrejä housesta synth poppiin ja rockiin. Hinnat vaihtelevat harvinaisesta huntin ysärihiphop-albumista euron 2000-luvun klubihittimakseihin. Yhtä lailla levyjen kunto vaihtelee naarmuisesta minttiin, mikä huomioidaan luonnollisesti hinnoissakin.

Suurin osa kreiteissä olevista levyistä on paikallisten DJ-veteraanien vanhoja levyjä. Esimerkiksi Rico Tubbs -nimelläkin uraa tehnyt DJ Infekto on tuonut omia levyjään myyntiin, samoin viime aikoina turntablismista uudelleen innostunut Leijonamieli.

Hiekkataipaleen mielestä vinyylikulttuuri Tampereella on yleisesti kohtalaisen hyvällä tolalla. Keräilijöitä on hänen mukaansa paljon, ja muissakin alan liikkeissä kannattaa pistäytyä.

– Muun muassa Sammakka on kaupungin parhaimmistoa.

Entä mistä tulee Music & Art -nimen loppuosa? No siitä, että samoissa tiloissa on tarkoitus järjestää tulevaisuudessa myös taidenäyttelyitä. Esillä tulee olemaan laidasta laitaan kuvataidetta ja valokuvanäyttelyitä, joista vastaavat pääosin nuoret nousevat nimet. Tulossa on ainakin DUMBØ:n valokuvanäyttely.

Heimo Seeds sijaitsee osoitteessa Kalevan puistotie 16 liikehuoneisto 4. Kreittien sisältöihin pääsee käsiksi torstaista 20. helmikuuta klo 12 eteenpäin.