Emma-ehdokkuuksia kerännyt Hassan Maikal julkaisi tulevan albuminsa ensimmäisen singlen

Kai Kuusisto

Artistia nähdään kevään aikana myös Gasellien kiertueella.

Hassan Maikal julkaisi perjantaina uutta musiikkia ensimmäistä kertaa sitten Betonitarha-albumin, joka keräsi aikanaan hyvin laajaa arvostusta. Muun muassa neljään Emma-ehdokkuuteen yltäneellä debyyttialbumilla vierailee myös monia kotimaisia artisteja, kuten Ibe, jonka kanssa singlenäkin julkaistu Yksinäistä on artistin tähän mennessä kuunnelluin. Monilahjakkaan artistin uusin julkaisu kantaa nimeä Päästit mut pois ja se esittelee artistin tuotannon popimpaa puolta.

– Päästit mut pois kertoo rakkaudella pois päästämisestä, oli sitten kyse parisuhteesta tai suhteesta itseensä. Irti päästäminen on myös rakkautta ja vaatii rohkeutta, kertoo artisti.

Tulevalta toiselta albumilta onkin lupa odottaa artistin laulaja-lauluntekijän taitoja ja sen soundimaailma on inspiroitunut vahvasti afrikkalaisesta ja erityisesti somalialaisesta musiikista. Artisti on myös itse osallistunut tulevien kappaleidensa tuotantoon. Tänä keväänä Hassan Maikal nähdään myös lämppäämässä Gaselleita heidän kiertueellaan.

Keikoilla Hassania on nähty esiintymässä lukuisilla festivaaleilla, TV-ohjelmissa ja gaaloissa; viimeisimpänä Helsingin Kaupungin uuden vuoden valtakunnallisessa TV-lähetyksessä. Arvostetun artistin uran lisäksi Maikal tunnetaan myös vaikuttajana, joka on puhunut muun muassa vähemmistöjen puolesta.

Ota tuore Juho Suutarisen kanssa yhteistyössä tuotettu single kuunteluun alta.