Avionin Prinssi eli Jari Mölsä sai Kultaisen Helsinki-mitalin

Avionin Prinssi osoittaa sormella kameraa kohti mustavalkoisessa kuvassa.
Jari Mölsälle myönnetty Kultainen Helsinki-mitali tunnustaa hänen työnsä Helsingin kulttuurielämän rikastuttajana ja vanhan Helsingin slangin elävöittäjänä.
PME Records

Rap-artisti ja SMC-yhtyeen jäsen Jari Mölsä, tunnettu lavanimellä Avionin Prinssi, palkittiin Helsingin kaupungin korkeimmalla tunnustuksella. Kultainen Helsinki-mitali myönnettiin Mölsälle hänen merkittävästä panoksestaan Helsingin kulttuurielämän rikastuttamisessa ja vanhan Helsingin slangin elävöittämisessä.

Helsingin kaupunki jakoi vuosittaiset tunnustuksensa Helsinki-päivänä, keskiviikkona 12. kesäkuuta. Tänä vuonna Kultainen Helsinki-mitali, kaupungin korkein tunnustus, myönnettiin yhdeksälle ansioituneelle helsinkiläiselle. Yksi palkituista oli Avionin Prinssi, oikealta nimeltään Jari Mölsä, joka tunnetaan parhaiten SMC-yhtyeestä.

Avionin Prinssi – Slangin mestari ja musiikkivideoiden tähti

Avionin Prinssillä on pitkä historia rap-musiikin saralla yhtyeensä SMC:n kanssa. Bändi on julkaissut kaksi studioalbumia ja yhden EP:n, ja heidän musiikkivideonsa ovat saavuttaneet miljoonia katselukertoja. Yhtye on myös saanut useita Emma Gaala -ehdokkuuksia. Avionin Prinssi tunnetaan erityisesti vanhan Helsingin slangin mestarina, joka yhdistää perinteistä slangia luovasti nykypäivän lähiö- ja skeittikulttuurin sanastoon.

Avikan Prinssistä kerrotaan seuraavasti Helsingin kaupungin uutisessa: ”Avionin Prinssinä tunnettu helsinkiläisräppäri ja SMC Lähiörotat -yhtyeen jäsen Mölsä tunnetaan slangin mestarina, joka pitää yllä vanhaa stadin slangia ja yhdistelee sitä myös luovasti nykyiseen lähiö- ja skeittislangiin. SMC lähiörotat on tunnettu miljoonia näyttökertoja keräävistä musiikkivideoistaan ja useista Emma Gaala -ehdokkuuksista. Uransa päättävän yhtyeen viimeinen kiertue huipentui neljälle loppuunmyydylle Tavastialle tammikuussa 2024.”

Kultainen Helsinki-mitali – Kunnianosoitus Helsingin hyväksi tehdystä työstä

Kultainen Helsinki-mitali on Helsingin kaupungin korkein tunnustus, joka myönnetään henkilöille, jotka ovat merkittävästi edistäneet kaupungin hyvinvointia ja elinvoimaisuutta. Mitali on eräänlainen kunniakansalaisuus, ja sen saajista päättää vuosittain kaupungin hallitus.

Mitalit jaettiin juhlavassa tilaisuudessa Helsingin kaupungintalolla, jossa pormestari Juhana Vartiainen korosti palkittujen merkitystä kaupungin yhteisöllisyyden ja hengen luomisessa. ”Helsingin henki syntyy sen ihmisistä”, Vartiainen totesi puheessaan.

Yhdeksän palkittua, yhdeksän erilaista tarinaa

Tämän vuoden mitalin saajien joukossa oli monipuolisesti eri alojen edustajia. Musiikin lisäksi palkittiin muun muassa urheilua, taidetta, yhteisötyötä ja yrittäjyyttä edustavia henkilöitä. Esimerkiksi poliitikko Tuula Haatainen, Ukrainan Suomen-suurlähettiläs Olga Dibrova ja yhteisötyöntekijä Joonatan Nsukami saivat myös tunnustuksen työstään.

Jari Mölsän saama Kultainen Helsinki-mitali on tunnustus hänen merkittävästä panoksestaan Helsingin kulttuurielämän rikastuttamisessa ja vanhan Helsingin slangin elävöittämisessä. Mölsän ura ja hänen luovuutensa ovat tehneet hänestä ikonin niin rap-musiikin kuin laajemmin koko kaupungin kulttuurielämän kentällä.

Avionin Prinssi Helsingin kaupungintalon edessä.

Kultainen Helsinki-mitali on Helsingin kaupungin korkein tunnustus eli eräänlainen kaupungin kunniakansalaisuus.