Oletko hankkimassa uudet laitteet musiikintekoa varten? – Lainan hakeminen voi olla vaihtoehto hankkeen rahoittamiseen

Kaupallinen yhteistyö: Lainaa-helposti.fi

Vain harmillisen harvat harrastukset ovat ilmaisia tai edes varustettu kohtuullisella hintalapulla. Olipa sitten kyse musiikista tai suurempien rakennus- ja käsityöprojektien toteuttamisesta, niin rakkaaseen ajanvietteeseen on ajoittain investoitava suurempia rahasummia. Esimerkiksi oman elämänsä räppitähden tarvitsemien laitteiden kustantaminen voi vaatia pitkän pennin.

Lainaaminen ja lainaraha kuuluvat oleellisesti moniin eri elämänvaiheisiin. Esimerkiksi asuntojen ja opintojen rahoittaminen asunto- ja opintolainoilla on vakiintunut osaksi niin nuorten kuin vanhempienkin suomalaisten taloudenhoitoa. Näiden perinteisten, vanhan kansan hyväksymien lainojen lisäksi lainamarkkinoilla on kuitenkin annettavaa myös muihin tarkoituksiin. Lainoja voi hakea niin harrastusprojekteja kuin auton ostamista varten. Lainaa hakiessa on tärkeää ymmärtää, että lainamarkkinoilta voi saada lukuisia erilaisia tarjouksia. Tämän vuoksi kilpailuta lainat verkossa aina ennen yhdenkään lainasopimuksen allekirjoittamista.

Lainaraha musiikkiprojekteihin

Vaikka musiikin tekeminen ei olisi varsinaisesti tavoitteellista tai ammattimaista, niin se on silti hauskempaa kunnollisilla välineillä. B-sarjan romuilla äänitettyjä biisejä ei kehtaa soittaa kavereillekaan, ja hämärältä foorumilta ladatun ohjelmiston kanssa ääniraitojen järjestely aiheuttaa vain harmaita hiuksia.

Jotta omista levy- ja biisiprojekteista tulisi mahdollisimman laadukkaita, ne on syytä toteuttaa asianmukaisilla välineillä ja ohjelmistoilla. Esimerkiksi studiotason mikrofoneihin ja tietokoneen äänikorttiin uppoaa helposti rahaa, jos niiden haluaa olevan laadultaan hyviä.

Lainan hakeminen verkossa

Musiikki- ja muiden harrastusten kattaminen lainarahalla on nykyisin helpompaa kuin aiemmin. Tämä on verkossa toimivien lainapalveluiden ansiota. Lainapalvelut kokoavat sivuilleen eri rahoituslaitosten laatimia esimerkkejä lainoista ja lainasopimuksista, joita heiltä voi hakea. Lainapalveluiden sivuilla eri lainatyypit on eritelty toisistaan, ja oikean lainatyypin valitseminen lainatarpeen perusteella on helppo valita.

Lainapalvelun sivulla tehdyn vertailun jälkeen on helppo siirtyä rahoituslaitoksen sivustolle, jossa lainahakemuksen voi jättää lomakkeen täyttämällä. Koska rahoituslaitosten välinen kilpailu asiakkaista on kovaa, jättämällä monta eri hakemusta hakija voi saada useamman tarjouksen samasta lainasta. Näiden lainatarjousten vertailu esimerkiksi koron ja muiden kustannuksien perusteella on helppoa ja mahdollistaa suuret säästöt lainaa haettaessa.

Eri lainatyypit

Lainamarkkinoilla hakija voi hämmentyä lainatyyppien suuresta lukumäärästä. Lainoja haetaan nykyisin lukuisiin eri tarpeisiin ja eri elämäntilanteissa. Näin ollen myös lainamarkkinat ovat monipuolistuneet ja tarjoavat yhä enemmän eri tarkoituksia varten räätälöityjä lainoja.

Kulutusluotot ja pikalainat

Musiikkiprojekteja varten käytännöllisimmät lainat ovat kulutusluotot ja pikalainat. Tälle on useita syitä. Nämä lainatyypit ovat joustavia ja dynaamisia. Niiden hakeminen verkon välityksellä onnistuu kiireiselläkin aikataululla. Jos siis äänityslaitteet hajoavat kesken kaiken ja on aika hankkia uudet ennen viikonloppua, niin kaupoille voi päästä jo päivän tai parin jälkeen.

Kulutusluotot ja muut nopeat lainat sopivat myös sellaisiin tilanteisiin, joissa suurempaa ostosta varten on jo kerätty huomattavat säästöt. Kulutusluotto voi toimia hyvänä lisävipuna ostosta tehdessä.

Remonttilainalla kotistudio tai treenikämppä

Toinen lainatyyppi, josta muusikoiden kannattaisi kiinnostua on remonttilaina. Tuskin yksikään kunnianhimoinen bändi ei haaveilisi omasta treenikämpästä kellarissa tai isovanhempien omakotitalon takapihalla. Monet vanhat harrastehuoneet ja työtilat voidaan remonttilainan turvin muuttaa moderneiksi ja vaativaa käyttöä kestäviksi treenikämpiksi. Tähän tietenkin vaaditaan pääomaa. Treenikämppä vaatii aina kunnolliset laitteet ja välineet, jotta musisointi sujuu hyvin. Lisäksi treeniksellä on oltava kunnollinen tietokone ja sillä pyöritettävät ohjelmistot. Kokonaan oma kulueränsä on myös tilan akustiikan työstäminen. Jotta naapurit eivät lähtisi sotajalalle, treenis on syytä äänieristää huolellisesti.

Samat kriteerit voi asettaa myös kotistudiolle. Toisaalta kotistudio on helpompi pystyttää esimerkiksi vaatehuoneeseen tai makuuhuoneen nurkkaan. Kuitenkin parhaan mahdollisen laadun takeena ovat aina hyvät laitteet, ohjelmistot ja ensiluokkainen akustiikka.